onsdag 3 mars 2010

Jordgubb & Cheesecake

Jag fick ett recept häromdagen och var bara tvungen att testa det. Jordgubb och cheesecakemuffins, hur gott låter inte det?? Och jag lovar, det var precis så galet gott som det låter!

Här är receptet:

Jordgubbs och cheesecakemuffins
8 stora eller 12 mindre muffins

Muffinssmet
125 g smör (rumsvarmt)
1 3/4 dl strösocker
2 ägg1 1/4 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Vispa smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan försiktigt ner det i smeten.

Jordgubbsfyllning
150 g jordgubbar
1/2 dl strösocker
1,5 msk maizena majsstärkelse

Skiva jordgubbarna och blanda med socker och majsstärkelse.

Cheesecakefyllning
200g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Vispa osten mjuk med elvisp. Rör i resten av ingredienserna. Vispa blandningen luftig.

Vaniljströssel
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
60 g smält smör.

Smält smöret och blanda i mjöl, socker och vaniljsocker.

Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt. Lägg en matsked muffinssmet i botten. Lägg på ett lager med jordgubbar (och lite av saften) på smeten. Lägg på en matsked muffinssmet på ena halvan av muffinsformen, fyll på med en matsked cheesecakefyllning på andra halvan. Toppa med lite jordgubbar på mitten. Strö till sist över vaniljströssel. Grädda mitt i ugnen i 180 grader, ca 30 minuter tills smeten stannat. Känn med sticka. Grädda något kortare tid om du gör mindre muffins.




3 kommentarer:

  1. åh det måste jag testa! =) Puss!

    SvaraRadera
  2. Vilka goda! Dom får du bjuda på :) Hihi! Saknar dig gumman! Puss!

    SvaraRadera
  3. wow! det där lät magiskt.. då vet ju du vad du ska baka till min hemkomst 1a april då ;)

    SvaraRadera